Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 16 december 2009

Mönstertips: Vintriga istappar

Icicles

Den första riktigt vintriga dagen med snö (åtminstone där jag bor) så passar det kanske bra att tipsa om istappar du kan skapa med pärlor eller i glas. De flesta av dessa tappar är tänkta som julgranspynt eller annan dekoration.

Tjusiga istappar av droppärlor finner du beskrivning till hos Creativ Company (även video). Liknande finns även hos Better Homes and Gardens. En klassiker är också att använda de barnplastpärlor som kallas för stjärnpärlor, se t ex Donna Young. En enkel, men lyxigare, variant finner du i FusionBeads swarovskiglittrande Let It Snow!.

I princip kan det mesta bli istappar, om du använder klara ofärgade pärlor och tänker på att basen upptill är tjockare än spetsen nedtill. En upp-och-nedvänd doppe med vertikalt hål kan t ex bli en mini-istapp. Eller tänk dig t ex dessa örhängen i kristallklara pärlor istället. Och även Bubble Bath har vissa likheter med istappar. Vill du mer åt känslan av droppar, som frusit till så ska du fästa några enstaka kristalldroppar på en tunn kedja -- enkelt och väldigt effektfullt! Jämför även med de glittrande kristallträden.

Sydda istappar finner du i Beaded Icicle Ornament och Bugle Icicle. Lustiga och betydligt mjukare än äkta vara är de pärlvirkade istapparna på HGTV. Notera vilket skillnad val av garn har för slutresultatet.

På engelska används begreppet icicle ornament för julgranspynt som är tappformat, hur likt eller olikt en istapp det än är. Exempel på icicle ornaments, som inte är helt isiga hittar du hos CraftStylish, Passionate About Crafting, Martha Stewart (även dessa i guld och silver), Better Homes and Gardens, The Artful Crafter, Surawhit, Sandy Gerhart (virkade snögubbstappar) och FaveCrafts (för barn). Det finns också något som kallas för icicle dolls, som du kan finna i många varianter.

Vill du göra istappar (eller korkskruvsspiraler) i lampwork finns detta beskrivet på t ex Torchbugs och Art Glass Answers.


Fotot är © Getty Images, fotograf är E. E. Dennis/Hulton Archive.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails