Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 19 oktober 2009

Noterat: Vackra kinesiska fjärilar


Hösten är här, men det är ingen anledning att glömma sommarfägringen och bara fokusera på höst- och vintermotiv. Fjärilen -- den universella symbolen för odödlighet (liv efter döden) och en människas själ -- är en fin sommarvarelse som gärna får stå i centrum året om. Och om det inte passar dig så kan du se det som en förberedelse för nästa års sommarsmycken.

Fjärilar är vanliga motiv på cloisonnépärlor, vilket kanske inte är så konstigt då de i kinesisk tradition står för odödlighet, men även skönhet. I kombination med krysantemum betyder den "skönhet på gamla dagar" (krystanemum är en höstblomma) och tillsammans med plommonblom "långt liv".


Det stora och sirliga hänget (ca 44 x 55 mm) överst kommer från engelska Beadsneeds, som säljer två modeller i olika färger. Stilen på just denna fjäril påminner om motiv på kinesiska tyger. Ovan syns en stor hjärtpärla på 45 mm, som kommer från norska Perlebutikken. De säljer även de små fjärilshjärtan, som du ser nedan till höger, samt lite större fjärilsformade pärlor.


Fina cloisonnépärlor har även Sirlig -- missa inte denna lite ovanligaremörka pärla. Och fjärilar i samma stil som den blåvita samt den runda vita pärlan ovan har Perles & Co. För fina ovala pärlor, berlocker och lyxiga hängen i vermeil, se Fire Mountain Gems. Även Shipwreck Beads har många vackra pärlor, stora som små, vilka är väl värda en titt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails