Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 30 mars 2009

Teknik: Knutna eller trädda halsband utan "ände"


Att göra ett långt "slutet" halsband utan lås är inte så svårt om du länkar eller på något annat sätt skapar kedjor där den sista "sektionen" hakas i den första. Men hur gör du med ett halsband du trätt/knutit på smyckesvajer eller tråd?

Oavsett vad du använder för material att trä pärlorna på är principen densamma: efter att du trätt halsbandet så ska de båda tråd-/vajerändarna överlappa varandra genom några pärlor innan de fästs.

Smyckesvajer fästs med två klämpärlor ("wireklämmor"). Instruktioner till detta finner du hos CC Hobby. Du kan använda klämpärlegömmor, crimp covers, för att dölja klämpärlorna. Använd gärna pärlor, som liknar de stängda gömmorna, i halsbandet för att dölja avslutet så mycket som möjligt.

Gör du ett knutet halsband med t ex pärlsilke, se arbetsgång på Fire Mountain Gems (kortfattat) eller jewelrymaking.about.com (längre). Knutarna kan bli lite klumpigare, men vanligen syns det inte mycket när halsbandet används. Var dock noga så att du inte får för stora mellanrum eller för synliga knutar. Öva dig helst på tekniken innan du ger dig på ditt halsbandsprojekt.

Denna teknik fungerar även för trädda halsband på tråd, fiskelina etc -- se Jewelry Making Instructions.


Fotot, som visar ett halsband på smyckesvajer, är © Creativ Company AB, här använt med vänligt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails