Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 19 februari 2009

Mönstertips: Gammeldags brosch av broderier




I gamla tider broderades det mycket: sänglinne, bonader, dukar och även smycken. Idag kan du köpa gamla handbroderade broscher, som den på fotot ovan, för småsummor då denna typ av handarbete är lågt värderat. Synd på fint och välgjort hantverk i miniatyrformat säger jag.

Du kan göra dina egna broscher i samma stil som då, men om du inte har tålamod att sy de pyttestygn som behövs -- broschen ovan är ca 3 cm bred -- kan du inspireras av Carmi's Art/Life World. Hon återanvänder gammalt handbroderat tyg, som hon spänner äver kartong och limmar på en dekorativ broschstomme eller fattning för kaméer/cabochoner, som du kan fästa en broschnål på baksidan av. Inte minst ett bra sätt att ge broderierna nytt liv om tyget som helhet är skadat eller missfärgat.

Broschen på fotot ovan har en liten vaddering för att broderiet ska stå ut lite. Du kan lägga till lite vadd mellan tyget och kartongen för att skapa samma effekt själv.

Carmi har även använt sig av handbroderade tyger för att göra knappar. Material och verktyg för att göra dina egna tygklädda knappar hittar du i välsorterade sybehörs- och pysselbutiker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails