Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 5 februari 2009

Mönstertips: Ett armband på två vis

Varje teknik har sin charm och sina egenskaper/utseende, men det finns också tillfällen då du kan gör i princip samma smycke eller pärlarbete i två vitt skilda tekniker. Som i tidigare nämnda fall där herringbone kan imitera pärlvirkning.

Men i just detta fall handlar det inte om att ett mönster imiterar ett annat. Nej, här är det två armband som är gjorda efter samma designprinciper, fast i två väldigt olika tekniker: Deborah Robertis Deco Bracelet (se även hennes Wiggle Bracelet) och KnotGypsys Fans Bracelet. Det förra är gjort i brick stitch och det senare i makramé. Liknande armband i makramé finns också hos Joan Babcock: Serpentine Bracelet och Double Rainbow Bracelet. Gillar du stilen på armbandet är det alltså bara att välja vilket teknik som passar dig bäst, att sy eller att knyta. Eller varför inte testa på båda två? Kanske t o m försöka klura ut fler sätt att göra armbandet på.


PS! Är du ny på makramé kan du lära dig grunden till armbandet i Panduros vägledning (pdf), s. 7. Se även mitt inlägg Makramé med mera. Grunderna till brick stitch på svenska hittar du på Pärlplatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails