måndag 9 maj 2016

Utställningar: Smyckesutställningar i Sverige
Då och då nämner jag smyckesutställningar runt om i Sverige och världen, men det handlar mest om museiutställningar och finns förstås även flera mindre utställningar, oftast på gallerier och liknande som fokuserar på ny smyckeskonst, som jag missar.

Vill du ha koll på utställningar av samtida smyckeskonstnärer så brukar Klimt02 vara en bra källa. Du hittar deras förteckning över evenemang här. Det är en internationell lista, men då och då dyker en utställning i Sverige upp där, bl a på smyckesgallerierna Platina i Stockholm och Four i Göteborg.

En annan nyhetskälla är bloggen Bijou Contemporain. Tips om du gör en sökning: Sweden ger träffar både på utställningar i Sverige och utländska utställningar med svenska smyckeskonstnärer.

Båda dessa sajter är dessutom intressanta för alla som gillar samtida smyckeskonst, oavsett om de är på jakt efter en smyckesutställning eller ej.


PS! Glöm inte att den stora smyckesutställningen i Stockholm, Smyckekonst 2016, fortfarande är aktuell veckan ut. Sista möjligheten att bese den är 15:e maj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails