fredag 20 maj 2016

Referens: Armbandslängdskalkylator


Att få rätt längd på armband kan vara lite knepigt, speciellt i början, då det är viktigare att få rätt mått på ett armband än exempelvis ett halsband: om det är för kort kan det inte bäras och om det är för långt halkar det ned runt handen eller kanske till och med ramlar av helt. Dessutom, är man beräknar längden så måste man ta inte bara handledens omkrets utan även pärlornas diameter i beaktande, vilket är lätt att glömma.

Men det finns hjälp att få. Förutom generella tabeller med förslag på vad som är "normala" armbandslängder så finns det personer som gått längre och kan ge en hel formel för att få till den perfekta armbandslängden. Marion Hunziker-Larsen är en sådan person. På hennes blogg kan då få dels den matematiska formeln och dels – om tanken på matte inte tilltalar dig – en kalkylator som gör det lätt att få resultatet direkt. Bara fyll i ett par mått och ange hur tajt eller löst du vill att armbandet ska sitta.


Tips: Dessa tips handlar om armband med lås eller elastisk tråd, för att få rätt mått på stela armband, se detta blogginlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails