fredag 29 april 2016

Teknik: Foga ihop metalltråd med wire crimp connectors


Om du inte vill eller saknar utrustning att löda ihop metalltråd så finns det alternativ. Vilket du väljer beror på designen - det kan vara att surra ändarna med en tunnare tråd, dölja skarven bakom pärlor, avsluta med öglor som inte möts osv. Ett smidigt och relativt diskret sätt är att använda sig av wire crimp tubes (iäven kallade crimp connectors). De ser ut som extra stora och ovanligt långa klämtuber och är gjorda för att klämmas fast på lite grövre metalltrådar, ca 1,5-2,2 mm. Hur de används kan du se i videon ovan.

Klämtuberna kommer från Beadalons varumärke Artistic Wire i fyra dimensioner och tre utförande (ren koppar, mässingsfärg och silverpläterat). Men ett alternativ vore förstås att göra egna tuber av tunna kopparrör.

Beadalons klämtuber kan du läsa mer om här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails