måndag 21 december 2015

Projekt: Länkade löv med öglor


Pärlade smycken kan göras på två vis: antingen pärlas hela smycket i ett stycke eller så syr man pärlade komponenter som sammanfogas likt länkar i en kedja. Halsbandet på bilden ovan är gjort enligt den senare metoden. Det består av lösa lönnlöv med öglor som träs i varandra och därmed låses fast, samtidigt som de kan röra sig, vilket ger ett följsamt men ändå maffigt smycke.

Instruktioner finner du på Salon Bisera.

Samma teknik att foga samman komponenter kan användas på en mängd olika sätt. Detta är ju exempelvis samma sak som du gör i en Sicksackkedja och i många metallsmycken som detta blomhalsband av koppar och aluminium. Med metall, i plåt- eller trådform, kan man förstås reducera öglan till något så litet som ett hål. Bara du har ett stopp som inte går igenom hålet på öglan kan du göra nästan vad som helst i vilket material som helst. Jag länkade till exempel ihop de små o-ringarna med luciteblommor, som du kan se på denna sida.

Jämför även Fläta med pärlöglor för ett annat sätt att använda sig av pärlade öglor i smyckestillverkning.


Foto: Salon Bisera


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails