Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 30 oktober 2015

Projekt: Paddelhattpinnar utan hammare






Vanligtvis tillverkas så kallade paddle headpins, hattpinnar med en tillplattad årbladsliknande ände, genom att änden på metalltråden hamras till rätt form. Eftersom det kan vara svårt att få alla hattpinnar exakt likadana eller forma dem exakt med hammaren kan de sedan filas till för den där perfekta formen. Men man kan också skapa små paddelhattpinnar med hjälp av en klämpärletång, tipsar Lisa Yang på sin blogg.

Tången har fördelen att man lättare skapar identiska ändar och den kräver inte ett stabilt underlag så som hammaren gör. Och det är inte lika högljutt heller. Perfekt för dig som helst pärlar i soffan, inte har en stor verktygslåda eller måste ta hänsyn till familjemedlemmar eller grannar som inte gillar att höra ditt hamrande.


Foto: Lisa Yang


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails