torsdag 29 januari 2015

Projekt: Pärlbroderade läderarmband x4Läder- och skinnarmband kan pärlbroderas på många olika sätt. Här är fyra inte allt för avancerade projekt som förhoppningsvis kan inspirera dig.

Projekt 1: Ovan ser du ett armband med facetterade metallpärlor som du finner instruktioner till på DaWandas blogg.


Projekt 2: Detta armband, också med metallpärlor, skapade Erin Siegel för Ornamentea. Instruktioner finner du på hennes blogg.Projekt 3: Pärlor kan också användas för att kanta ett armband med en annan fokaldel. Detta projekt beskrivs på Baubles and Beads Blog.Projekt 4: Pärlorna kan också täcka större del av armbandet. Använder du stora pärlor och "lat kvinnas stygn" så blir det ändå ett relativt snabbt projekt. Instruktioner har Tried & True.


Tips: Tycker du det är svårt ett tungt att göra hål i de läder- /skinnremmar du vill pärla? Ett alternativ är att leta efter armband som redan är perforerade. Det är dock inte alltid hålen kommer att vara där du vill ha dem. Ett annat alternativ är att köpa remmar med en eller flera sömmar och sy kast- eller trädstygn om dem. Läs mer om det i Manekis pärlmönster för skinnrem med söm. Du kan också skippa pärlorna till förmån för stryknitar eller -strass, som i exempelvis Enkla läderarmband med flatbacks.


Foton: DaWanda, Erin Siegel Jewelry, Baubles and Beads Blog respektive Tried & True.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails