tisdag 25 november 2014

Verktyg: Quick Start Peyote


Peyote är den vanligaste och kanske mest mångsidiga sydda pärltekniken. För nybörjare kan det dock vara lite knepigt att få till den första tre raderna eftersom man börjar med att trä pärlor till första och andra rader samtidigt, något som kan vara speciellt knepigt om man har ett mönster med olika färger att följa. Det finns olika knep för att göra det lite enklare, till exempel genom att använda sig av tvånålsteknik -- eller så kan man använda sig av Deb Moffett-Halls hjälpmedel Quick Start Peyote.

Quick Start Peyote är ett kort, som viks så att en rad med "tänder" framträder. Den första raden peyote sys fast mellan dessa tänder. Det innebär att man till skillnad från i traditionell teknik inte alternerar mellan de två första raderna av pärlor när man börjar, utan kan koncentrera sig enbart på första raden pärlor. Exakt hur man gör kan du se i videon ovan (för instruktioner till even-count peyote, klicka här).

Korten finns för olika pärlstorlekar/-former och det finns även en speciell variant för tubulär peyote, men den är bara för engångsbruk. Du kan se alla kort här. De kan köpas från skaparen själv, men numer distribueras de även av BeadSmith och finns i många pärlbutiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails