Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 18 november 2014

Teknik: Korkskruvsfrans






Pärlade korkskruvar/lockar kan användas både som frans och som enskilda hängen. De kan göras i en variant av square stitch eller RAW där sistnämnda teknik ger en något tjockare skruv. RAW-varianten kan du finna instruktioner till här.

Square stitchskruvar finner du instruktioner till hos Beading Daily (se även Wedekinds instruktioner här) och Beadwork.about.com. Observera att det är två olika varianter: i den förstnämnda skruvar sig pärlarbetet genom att antalet pärlor utökas på andra varvet och i den sistnämnda skruvas arbetet genom att pärlor i en större storlek används på andra varvet. Ju större skillnad i storlek, desto mer skruvar det sig.

Korkskruvsfrans kan även göras i en enklare variant, som du finner instruktioner till hos Robin Atkins (pdf-fil, se s. 54). Här träs bara en rad med pärlor och skruven formas genom att man hoppar över vissa av pärlorna när tråden träs igenom fransen på vägen tillbaka.


Foto: Chris Prussing (via Bead-Patterns.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails