måndag 4 augusti 2014

Teknik: Cone stitch

Cone stitch är en variant av square stitch, som sys i spiralform med utökningar och minskningar så att en kon formas, därav namnet. Videon ovan kommer från Kate McKinnon, som även beskriver hur tekniken/mönstret utarbetades först av Dustin Wedekind för hennes bok Contemporary Geometric Beadwork I där du kan läsa mer om den. Wedekind är känd för bland annat sitt utforskande av square stitch, som tagit tekniken bortom dess vanliga ramar.

För mer exempel på arbeten gjorda i cone stitch, se bloggposten Cones redux på Kate McKinnons blogg. koner och trattar (funnels) återkommer också på bloggen för Contemporary Geometric Beadwork-böckerna, t ex här.

*

För mer square stitchinstruktioner och -inspiration, se Square stitch -- inte så tråkigt som man kan tro. [Notera att det är en gammal text med länkar som eventuellt inte funkar: projekt kan dock ofta återfinnas genom sökningar på respektive hemsida som den brutna länken tar dig till.]

1 kommentar:

  1. Från att tidigare inte tyckt om geometriska former på pärlade arbeten, blev jag slagen med häpnad av McKinnon et al's bok Contemporary Geometric Beadwork I. Vilka spännande, mystiska, arkitektoniska, botaniska, havsdjursliknande former som kan skapas med ledning av boken. Nu har dimarca-online.com, distributören för Europa, denna bok på rea med 20% rabatt, då den nya del två av boken är på väg in. Kan knappt vänta på den att komma in. Butiken har också ett stort urval av vackra pärlor som passar för pärlsömnad, samt kits för några av arbetena i den ovannämnda boken. Rekommenderas! Milka

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails