lördag 26 juli 2014

Teknik: Herringbone med tvåhålspärlor


Herringbone är både ett namn på en specifik pärlteknik inom pärlsömnad (sydda tekniker) och ett namn för en typ av mönster, som på svenska kallas fiskbensmönster. Med avlånga tvåhålspärlor som Superduo och Twin, Rullas, Czechmates Brick och Half Tila kan man verkligen utnyttja pärlformen för att skapa intressanta fiskbensstrukturer. Notera att den inte ska förväxlas med en annan vanlig teknik/mönster för superduos och twin beads (vilken du kan finna exempel på hos bland annat Preciosa Ornela och VC Artisan Originals).

Det finns flera tutorials på nätet för denna typ av herringboneteknik. Ett bra ställe att börja är hos P@atty Perline, som har illustrerade instruktioner på sin blogg. Potomac Bead Company har två gratisvideor: Make a SuperDuo Knit Herringbone bracelet (se inbäddad video ovan) och Make a Rulla Knit Herringbone bracelet. Här kan du se vilken skillnad valet av pärlsort gör.

Uppdatering: Se även Wescott Jewelry för en variation av Potomacs armband med fler seeds för att dölja mer av tråden.

Du kan även göra en tubulär version av denna teknik, något som du finner instruktioner till hos exempelvis Angelica Faja. Se även NEDbeads för en minitut för twisted herringbone med superduos. Föredrar du en variant som är mer dubbel än tubulär, se UzuUzus Entrelac Bangle tutorial.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails