söndag 29 juni 2014

Projekt: Lödade armringar och kedjor med pärlor
Det finns många armringsprojekt med pärlor som fästs vid metallringen med motringar eller hattpinnar, men du kan också göra armringar med pärlor trädda direkt på ringen.

Instruktionerna till armbanden på fotot ovan hittar du hos Cinnamon Jewellery. (Se även Love My Art Jewelry.) Vill du istället trä pärlor på kedjelänkar så visar Rings & Things hur du gör det här.

Se även Live In Art som visar hur du lödar kedjelänkar med stenlänkar emellan.

Tänk på att om du använder material som glas, sten, sötvattenspärlor osv är det viktigt att inte upphetta pärlan eftersom den då kan spricka -- läs mer om det här. När du lödar armringar kan en enstaka pärla hållas tillräckligt långt från lågan, men med kedjan är det svårare. Därför är nedkylningen viktig. Går det inte att kyla ned pärlan tillräckligt är det bättre att göra armringen i någon annan teknik, t ex fäst ihop ändarna med en nit eller trådarbete. Det finns även exempel på de som limmat ihop armringar!

Om du använder dig av värmetåliga pärlor som äkta silver- och/eller kopparpärlor så kan du applicera mer hetta, till och med tillräckligt för att fusa finsilver. Hur du gör ett fusat silverarmband med pärlor (se foto nedan) kan du hitta videoinstruktioner till hos Beaducation.


Foto: Cinnamon Jewellery (överst) respektive Beaducation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails