måndag 9 december 2013

Tävlingar och utmaningar: Decemberutmaningar
 
Ny månad betyder nya utmaningar för pärlare och smyckestillverkare. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar (för andra under månaden aktuella utmaningar/tävlingar, se tidigare inlägg i kategorin Tävlingar och utmaningar). Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser. Numer finner du även några års- och veckoutmaningar utöver de månatliga i listan.

OBS! De flesta utmaningar håller på månaden ut eller avslutas upp till en vecka före månadsskiftet, men exakta datum kan variera -- några utmaningar har deadline i början eller mitten av månaden -- så läs regler och information noga för att inte missa din deadline. Ju fler utmaningar som läggs till listan, desto fler blir undantagen från regeln. Faktum är att de numer är så många att jag kommer att gå tillbaks och justera de utmaningar som har tidiga deadlines efterhand så återkom gärna och läs i mitten av månaden.

Se alla utmaningar efter sidbrytningen.
~*~

52 pairs of earrings a year
Skaparen av denna flickrbaserade årslånga utmaning från 2012 där du ska tillverka ett par örhängen per vecka går vidare till nya utmaningar detta år, men lämnar öppet för andra att fortsätta även i år. Utmaningen, som går ut på att skapa ett par örhängen per vecka under året, hittar du här. Du kan hoppa på när du vill.


Art Jewelry Elements
Art Jewelry Elements blog har lanserat en ny utmaning för 2013, som går ut på att skapa ett par örhängen (med minst en handgjord komponent) per vecka under året. Deltagare anmäler sig för ett kvartal i taget och kan alltså delta hela året eller bara några månader. Läs mer om utmaningen på AJE:s blogg.

AJE har även månatliga Component of the Month giveaway där du har chansen att vinna en handgjord smyckeskomponent (t ex pärla, hänge, pärlhatt osv) mot att du skapar något med den, vilket visas upp vid en reveal i slutet av månaden. Utlottningen görs i slutet av varje månad och varar oftast enbart ett par dagar så håll ögonen öppna om du vill vara med! Utlottningarna hittar du här.


Art Bead Scene Blog
Tema för månadens art bead-utmaning är ovanstående målning av Kadinsky. ABS håller inte längre någon blog tour (ersatt med ett collage i slutet av månaden) så det finns numer enbart ett datum att hålla koll på, den siste. Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead, köpt eller egentillverkad. Månadens prissponsorer är Jewelry by Jeannie och BeadSwede. Läs mer om utmaningen här.


Art Jewelry Magazine
Amerikanska Art Jewelry har utmaningar på sin facebooksida. Mer information finner du här.


Artbeads
Artbeads håller på att utbearbeta en ny version av sin tävling. Läs mer om det här.


Bead Barmy/Beads Unlimited
Aktuellt tema för dig som hoppas på en möjlighet att synas i läsarnas galleri på Beads Unlimiteds blogg  är i skrivande stund okänt, se länken nedan för ny information. Som vanligt kan du maila in ditt bidrag eller lägga upp det på butikens facebook wall. Läs mer om galleriutmaningen här.


Beadaholique
Under december håller Beadaholique paus, verkar det som. Istället har du möjlighet att vinna diverse priser i utlottningarna 12 Giveaways of Christmas.


Brooch A Day/Brooch A Week
Ny årsutmaning för 2013 är Brooch A Day och Brooch A Week, som går ut på att skapa en brosch varje dag eller varje vecka under året. Mer information finner du på bloggen Etsy Metal.


B'Sue Boutiques
B'Sues utmaningar har flyttat till butikens facebookgrupp. Se mer information här (kräver inlogg).


The Curiosity Club
The Curious Bead Shop (alias Rebecca Anderson) har börjat med inspirationskit, vilket i sin tur lett till att butiken nu startat The Curiosity Club, en prenumeration på inspirationskit. Varje månad kan du skapa något med ditt kit och lägga upp en bild på butikens facebooksida för en chans att vinna lite goodies. Läs mer om klubben/prenumerationen (som är på 3 eller 6 månader åt gången) och utmaningen här. Prenumerationerna köper du här.


FusionBeads
Butiken har blandade veckutmaningar under hela året. Tanken är att du ska kunna dela med dig av ditt resultat på deras facebook wall, men alla utmaningar presenteras även på butikens hemsida så du kan utmana dig själv även om du inte är på FB. Detta är ingen tävling och inte en utmaning du behöver anmäla dig till utan det går bra att hoppa på (och av) när du vill. Kanske vill du försöka anta utmaningen varje vecka eller så väljer du att vara med på de veckor som har en intressant utmaning eller då du behöver inspiration/starthjälp.Läs allt om veckoutmaningarna, inklusive utmaningsuppgifter för de närmaste veckorna, här.


Inspired by Beading Book Club
Andrew Thornton har skapat en nätbaserad bokklubb för kreativa. Läs månadens bok -- du väljer helt fritt vilka månader du vill delta -- och skapa något inspirerat av den, vilket i slutet av varje månad kan visas upp i en blog hop eller bokklubbens facebookgrupp, som du finner här. Det finns även funderingar kring ett chattrum där bokklubbens medlemmar kan diskutera böckerna. Mer information finner du här.

Eftersom några böcker är längre än andra så har Andrew publicerat en läslista, som sträcker sig över de närmaste tretton månaderna (tre av böckerna finns i svensk översättning, se här). På så sätt kan du börja läsa en månadsbok när du vill och därmed få mer tid att läsa.


Love My Art Jewelry
LMAJ börjar året med att göra om sina månadsutmaningar. Istället för temautmaningar eller fritt skapande så ligger fokus nu på en specifik teknik. Varje utmaning, som är 8 veckor lång, fokuserar på en teknik som presenteras på bloggen i form av tutorial samt diskussioner och resurser för att utveckla den. Utmaningen ligger sedan i att lära sig tekniken och använda den på ett kreativt sätt. Mer information finner du här.


Operation Tackle That Bead Stash
OTTBS tänker framöver blanda temautmaningar med de vanliga färgutmaningarna. Denna månad är färgutmaning med kombon svart, vitt plus en valfri färg. Månadens twist, som inte är obligatorisk men kan löna sig att inkorporera, är struken för att ge dig helt fria tyglar.

Som vanligt får du här lov att delta med kreationer baserade på andras mönster så länge du anger designerns namn (gärna med länk). Bloggens fokus ligger på att använda pärlor man redan har hemma: inget krav för utmaningen, men det uppskattas. Pärlmakare kan delta med sina pärlor, inte bara färdiga alster. Alla alster måste vara gjorda för utmaningen, inget gjort tidigare accepteras. Bland de som deltar i utmaningen kommer en vinnare, som får ett pris från månadens sponsor, att lottas fram. Läs mer om utmaningen här.

OTTBS har också lite längre utmaningar, som handlar om att skapa ett projekt utifrån en gemensam pärlbok, Bead Book and Bounce, som du kan läsa om här.


Rio Grande
What Are You Working On Now är tillbaks. Det är en återkommande tävling du kan visa upp vad du just nu arbetar med för projekt för en chans att vinna ett mindre presentkort i butiken och synas i deras blogg. Läs mer om det här.


Year of Jewelry 2013
Year of Jewelry (YOJ) verkar vara i gång även i år. Information finns på denna Facebooksida (hoppas jag: man måste logga in så jag, som saknar FB-konto, kan inte se något). YOJ 2012 kan du läsa om här.Känner du till fler månadsutmaningar för pärlare och smyckestillverkare? Tipsa gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails