torsdag 12 december 2013

Projekt: Himmeliinspirerade smycken


Oro heter de i Sverige, halmkrona i Dalarna och himmeli i Finland, de där fjäderlätta mobilerna i halmslöjd som i modern, minimalistisk form verkar så populära på Pinterest. Inte minst är det den enkla "dubbeldiamantformen", som är grunden till alla oror som folk gillar. Och självklart har denna grundenhet även funnit vägen till pärlornas värld.

Med stavpärlor (alternativt metallrörspärlor) och metalltråd kan du ta oron från hemslöjdsinteriören till smyckeskrinet, t ex genom projektet DIY Himmeli Earrings från Inspirations & Realistations och DIY Geometric Prism Necklace från Curly Made. Ett DIY-kit hittar du hos Handante.


Dessa dubbelpyramider kan för övrigt också användas i en girland med träkulor, vilket du hittar instruktioner till hos The House That Lars Built.


Foto: Inspiration & Realisation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails