måndag 2 december 2013

Nyhet: O-Beads

December har börjat med lanseringen av ytterligare en tjeckisk pärla, den ringformade O-Bead. Ringformade pressglaspärlor är i sig inget nytt, men som Sabine Lippert förklarar här så ville hon ha en specifik ringformad pärla för sina mönster för att undvika missförstånd och även säkerställa tillgången av den specifika pärlan för sina mönsterköpare. Det finns flera olika pärlor med ungefär samma form och olika storlekar så det kan vara knepigt ibland att hitta precis den pärla en mönsterskapare använt sig av, men köper du en O-Bead så får du en exakt storlek (4x2 mm), färgskala och form, som passar de mönster där pärlnamnet anges. Därför finns det nu en ringformad tjeckisk pressglaspärla med ett skyddat produktnamn.

Pärlan finns redan till salu hos bl a brittiska Stitch 'n' Craft och svenska Fru Pärla. Inspiration till hur du kan använda pärlorna har bl a Sabine Lippert (som säljer kit och mönster här), Cindy Holsclaw och Heather Kingsley-Heath.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails