Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 16 december 2013

Jul: Vinterdekorationer med pärlsträngar



holiday succulents and pearls and mistletoe+christmas talbe


Pärlsträngar -- i form av billiga plasthalsband som mardi gras beads eller i form av pärlgirlander -- kan användas för att göra allehanda kitschiga eller romantiska julpynt.

På fotot ovan, som kommer från Love Maegan och hennes bordsdukning inför julen, ser du något av det enklaste du kan göra: fylla ett fat eller en vas med snövita pärlor och minijulgranskulor. Andra enkla sätt att använda pärlsträngarna är som alternativ till glitter i granen, något du kan se exempel på t ex här och här.

Pärlsträngar kan också användas som fyllning i transparenta julgranskulor, vilket du kunnat läsa i ett tidigare blogginlägg. Men framför allt kan pärlsträngar lindas runt stommar för kul och -- beroende på form -- relativt enkla och snabbgjorda pärldekorationer.

Du kan göra julgranskulor, som hos Craftberry bush, Write it down och Bliss bloom blog.

Eller kransar som hos exempelvis Sew in love.

Eller julgranar som hos bl a Blissful and domestic och Vintage muse Modern views.

Men mest spektakulära är nog ändå julrenarna hos Enchanted Rose Studio!


*

För mer exempel på hur du kan leka och skapa med pärlsträngar, se Återvinn mardi gras beads.


Foto: Maegan Tintari [via Flickr.com], Creative Commons BY 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails