tisdag 12 november 2013

Teknik: Image transfer på epoxilera
Epoxileror som Crystal Clay, Apoxie, Ceralun etc dyker upp allt mer. Ofta används de för imiterade pavéfattningningar, men leran (eller kittet om du föredrar att kalla den det) kan också användas till mycket annat så som att stämpla mönster i -- och överföra bilder på. En fördel med just epoxilera är att man kan använda sig av en vanlig bläckstråleskrivare där många metoder annars kräver (färg)laser.

Själva tillvägagångssättet kan variera. Det enklaste är att skriva ut sin bild (spegelvänt) på vanligt papper som trycks mot den ännu klibbiga leran, så som beskrivs bl a hos Objects and Elements. Carmi på Resin Crafts använder sig istället av en typ av transferpapper i sina projekt.

Som synes kan du överföra din bild på leran direkt i en bezel eller annan fattning om du föredrar det, alternativt föra över bilden på en lös bit lera beroende på vad din design kräver.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails