fredag 29 november 2013

Jul: Julgranskulor med stavpärlor och paljetterchristmas squircle 2011-01Julgranskulor med paljetter (fastsatta med knappnålar med dekorativt huvud eller en påträdd pärla) är en klassiker som tilltalar både de som gillar retrostil och modernt glitter. En vintagevariant på paljettkulorna är dessa kulor som görs med stavpärlor på nålarna och paljetter ytterst för en "starbursteffekt". Använd enkla, runda paljetter för enklare kulor eller t ex blommor, snöflingor eller stjärnor för en extra häftig effekt.

Instruktioner finner du hos Craftideas.info och Thrifty Fun (som dock använder sig av rocaillepärlor istället för paljetter ytterst). Ett fint exempel på en kula gjord med blompaljetter finner du en inspirationsbild på här.


Tips: I rätt färger och med passande paljetter så skulle kulan påminna om exempelvis alliumblommor -- en passande present till någon trädgårdsintresserad kanske?


Foto: Klasse im Garten, CC BY-NC-ND 2.0

2 kommentarer:

  1. very nice post (especially the second link is useful for me) and I like that you featured my image in it.
    Love the idea with the alliumflower!
    Brigitte

    SvaraRadera
  2. Måste skaffa paljetter. Milka

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails