måndag 1 juli 2013

Manekis pärlblogg fyller 5 år idag!

Idag fyller Manekis pärlblogg fem år -- ett halvt decennium, det är väl värt att uppmärksamma?

Den första juli 2008 publicerade jag mitt första blogginlägg på den då nyskapade pärlbloggen. Om du är nyfiken på bloggens bakgrund, hur den kom till och varför så skrev jag lite om det vid ettårsjubileet, vilket du kan läsa här. 2008 var jag tveksam till att använda ordet blogg i titeln och nu, 2013, känns det snart väldigt daterat i en tid då många flyttar från bloggarna till Facebook. Men namnet får vara kvar ett tag till, även om också förledet är lite missvisande då bloggen rör mer än bara pärlor.

Väldigt mycket och väldigt lite har förändrats sedan dess. Min mer eller mindre spontana reaktion när jag upptäckte att bloggen fyller fem år i år hittar du här. Det känns som jag alltid haft mina bloggar att arbeta med. Det känns inte som att tiden flugit förbi, som så ofta är fallet, utan det känns varken som en lång tid eller en kort tid. Det är först när jag tittar på arkivet och ser hur många inlägg där finns som det känns coolt att nå den här milstolpen. Det är häftigare att se mängden text, länkar och ämnen än att bara se tidsperioden. Tydligen har jag lyckats åstadkomma något litet i mitt liv de här fem åren i alla fall!

Fem år har gått och jag har i dags läget absolut inga tankar på att lägga av. Hur länge Manekis pärlblogg kommer att finnas står i stjärnorna. Ingenting varar för evigt, men jag hoppas att det blir minst fem år till.

Nå väl, jubiluem kräver firande, inte sant? Det blir inga tävlingar eller liknande i år utan istället firar jag med nya gratisprojekt -- gåvor till alla er som läser och har följt min blogg genom åren. Ett litet tack för att ni uppskattar det jag gör här och kommer med positiva kommentarer, som håller mig igång både som bloggare och privatperson.

Det finns inga fasta datum för projekten så bara håll utkik under jubileumsmånaden!


5 kommentarer:

 1. Grattis till 5 år.
  Jag har följd bloggen minst tre av dom. Hoppas du håller ut länge till. Och i den form som nu är.Jag prenumererar på den i The old reader så jag får det tillsammans med andra bloggar jag följer. (samt dina mailbrev förstås)Facebook blir så rörigt när allt samlas på samma sida.
  Från början trodde jag att det var ett företag som skötte bloggen. Förstod inte att en enda person kunde åstadkomma allt detta. Så bara fortsätt snälla.
  arianne

  SvaraRadera
 2. Grattis! Här på bloggen hittar jag alltid något intressant. Jag har lärt mig så mycket om sådant som var nytt för mig, men också mycket nytt om saker som jag kan sedan tidigare. Det blir aldrig tråkigt med Maneki! En stor kram till dig! Milka

  SvaraRadera
 3. Congratulations for your blog anniversary! I've been reading it for some months now (with the help of Google Translate) and I find it full of information, news, contests, trends, you name it. Excellent blog. Enjoy your holidays! Ana

  SvaraRadera
 4. Gratulerar det svenska Pärlrikets okrönta men självklara drottning Maneki till de första fem åren med Manekis pärlblogg! Anna

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterhand! Tack för en trevlig blogg? Irina

  SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails