tisdag 2 april 2013

Utmaning: Inspired by Reading Book ClubAndrew Thornton har skapat en nätbaserad bokklubb för kreativa. Tanken är att alla som vill delta läser en utvald bok (se lista nedan) och sedan skapar något inspirerat av lektyren. Det kan vara konstverk, smycken, smyckeskomponenter, pärlarbeten osv. I slutet av varje månad finns möjligheten att dela med sig av sina kreationer inspirerade av månadens bok i en blog hop eller så kan man visa upp det i bokklubbens facebookgrupp, som du finner här. Det finns även funderingar kring ett chattrum där bokklubbens medlemmar kan diskutera böckerna.

Eftersom några böcker är längre än andra så har Andrew publicerat en lista, som sträcker sig över de närmaste tretton månaderna. På så sätt kan du börja läsa en månadsbok när du vill och därmed få mer tid att läsa.
April 2013 -  "Paris to the Moon", Adam Gopnik
Maj 2013 -  "A Rumor of Gems", Ellen Steiber
Juni 2013 -  "The Bucolic Plague", Josh Kilmer-Purcell
Juli 2013 -  "The Cookbook Collector", Allegra Goodman
Augusti 2013 -  "The Infinities", John Banville
September 2013 -  "Dogeaters", Jessica Hagedorn
Oktober 2013 -  "My Mother She Killed Me, My Father He Ate Me", ed. Kate Bernheimer
November 2013 -  "Bridge of Birds", Barry Hughart
December 2013 -  "The Journey to the East", Hermann Hesse
Januari 2014-  "The Enchantress of Florence", Salman Rushdie
Februari 2014 -  "Difficult Loves", Italo Calvino
Mars 2014 -  "An Irish Country Doctor", Patrick Taylor
April 2014 -  "Interpreter of Maladies", Jhumpa Lahiri

Alla böckerna är i tryck och ska vara tillgängliga i de flesta bokhandlar. För dig som inte vill läsa böcker på engelska så finns åtminstone tre av böckerna även på svenska: Den indiske tolken (Lahiri), Förtrollerskan från Florens (Rushdie) och Österlandsfärden (Hesse). Enbart Lahiris bok finns fortfarande att få tag på i bokhandeln -- som pocket från En bok för alla -- de andra två är slut på förlaget och återstår att finna på bibliotek eller antikvariat. Rushdies bok finns även som DAISY talbok.

Mer information samt kontaktinfo hittar du på Andrew's blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails