måndag 1 april 2013

Nyhet: Battle of the Beadsmith 2013


Idag börjar årets upplaga av Battle of the Beadsmith, den andra i ordningen. Denna gång större än någonsin med 192 deltagande pärlare från 40 olika länder -- bl a Sverige.

Tävlingen är i form av en turnering, som vill stimulera intresset för pärlarbete av yppersta klass. "Bataljen" går ut på att de inbjudna deltagarna från och med idag har åtta veckor på sig att skapa ett pärlat mästerverk -- smycken, väskor, konstverk mm -- och skicka in bilder på det. Där efter kommer en jury och deltagarna själva att rösta på sina favoriter, som ställs mot varandra i dueller. I duell efter duell kommer deltagare att elimineras tills endast en vinnare återstår, som vinner äran av att vara årets segrare i den stora bataljen.

Tyvärr utspelar sig turneringen i en facebookgrupp, som endast är öppen för den med FB-konto, vilket betyder att vi andra inte får se på -- men deltagarna har ofta bloggar där de postar sina bidrag och många bilder dyker även upp på Pinterest så det är möjligt att få se åtminstone en del av de excellenta bidragen i efterhand. För dig som har ett FB-konto däremot är det bara att gå in på denna sida och sätta sig på åskådarbänken.

Du kan också läsa om bakgrunden till turneringen samt se förra årets vinnare på Beadsmiths blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails