måndag 1 april 2013

Noterat: Miyuki Long Drops
Nu i april kommer en ny pärlform från Miyuki ut på marknadem: long drop. Long drop ska inte förväxlas med företagets long magatama bead, som vissa butiker kallar för long drop beads, utan är till formen snarare en utdragen droppärla i storleken 3x5,5 mm. Några har jämfört formen med rizos (som är 2,5x6 mm), men med den skillnaden att long drops har en trindare ände än de avsmalnande tjeckiska pärlorna.

Du kan se bilder på de nya dropparna i Miyukis e-sample cards -- kika under Drops.


Andra nyheter från Miyuki, är neonfärgerna i Luminous Delicas, som börjat komma ut på marknaden samt picassofinish på tila, drops etc och samt baroque seed beads som ännu inte är ute. Du kan se även dessa på Miyukis e-sample cards här. (Picasso och Baroque ligger under Process och Luminous Delicas under Delica ark no. 897.)

2 kommentarer:

 1. Delicas i neonfärger låter kul. Det kan vara trevligt med ett litet inslag av modefärger, även om neonfärgerna inte hör till mina favoriter. Fantasin tycks aldrig sina hos dem som tänker ut alla nya pärlformer. När får vi den första trehålspärlan? Milka

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fördel men delicas är precis som du säger: man kan göra ett litet inslag av dem. De flesta andra neonpärlor är annars stora eller åtminstone så tar de stor plats visuellt.

   Trehålspärlor finns, men bara stora och jag gissar du tänkte mest på mindre pärlor av typen shaped seed beads (från delicas till twins). Vem vet, kanske något tar upp den utmaningen nu när tvåhålspärlor går så bra? Själv tycker jag piggy beads är en intressant utveckling med sina ocentrerade hål. Kan det sprida sig till fler pärlformer tro?

   I början var frågan om tvåhålspärlor var här för att stanna eller bara hype. Vissa tvekade och tyckte det var svårt att sy med två hål i varje pärla. Men just nu verkar det inte vara någon hejd, varken på tillverkarnas eller användarnas kreativitet. En riktigt rolig och inspirerande utveckling!

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails