Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 5 april 2013

Färger och finishar: After Market Coatings






After Market Coating (AMC) eller Custom Coating är vad det kallas när en grossist, som handlar direkt med tillverkaren, låter förse tillverkarens produkter med en yteffekt eller finish hos en tredje part.

Inte minst i Tjeckien har det funnits företag som specialiserat sig på just att applicera finishar på färdiga pärlor och smyckestenar och de har arbetat både på uppdrag av tillverkarna själva och på uppdrag av inköpare, som vill ha vissa speciella färgfinishar som inte tillverkaren kunnat tillhandahålla.

Custom Coatings/After Market Finish är vanliga bl a på Swarovskikristall och det är vanligen i samband med köp av sådana pärlor och rivolis som den genomsnittlige pärlaren stöter på begreppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails