tisdag 26 mars 2013

Projekt: Fågelbon med fiber och naturmaterial



                                                        Source: dicraft.co.za via Di on Pinterest



Tidigare har du kunnat läsa om Fågelbon, som görs med pärlor och metalltråd, men bon med pärlägg kan också göras med andra material -- för smycken, broderi, kort och andra typer av utsmyckning.

Först och främst kan nämnas att det kan vara snyggt att blanda metalltråd med textila material: metallen gör det lätt att hålla formen på fågelboet medan fibrerna ger en mjukare känsla. Ett fint exempel på detta kan du se i Heather Powers tutorial.

Fågelbon av snöre får du instruktioner till hos Ribbon Carousel och Beneath My Heart. Pastelliga, nätta bon av sytråd hittar du hos Just Something I Made. En annan variant, som kombinerar brodergarn och torkad mossa/lav finner du här. Se även de större bona hos Quill Cottage (dock med äkta ägg istället för pärlor).

Broderade fågelbon kan också göras på olika vis. Di van Niekerk använder sig av dun, bast och konstsilke för sina realistiska bon medan A Cup of Sparkle använder sig av brodergarn i sina broderade kort.

 Det går även att göra fågelbon med lädersnöre. Ingen tutorial, men väl en bild på detta finner du här. (Jämför även med detta ringprojekt).


Naturmaterial
Salt Tree gör bon för pärlägg av en ekollonhatt och mossa -- som sedan fästs på en ringstomme.

Mommy Blessing gör större bon med allt från kvistar och gräs till garn. För ett betydligt större bo, som göras av en krans av kvistar, men fortfarande med pärlägg, se Rachel's Nest.


Övrigt: lera
Man kan även göra fågelbon med polymerlera med inslag av fiber -- se denna youtubevideo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails