måndag 4 mars 2013

Månadens pärlmix: MarsVåren kanske inte känns riktigt nära ännu, men här kommer i alla fall en liten abstrakt blomma i tre soliga färger, långt från förra månaden kalla, nedtonade mix. För dig som föredrar att se olika färger mer blandade finns det ännu en bild nedan.Detta är en enkel mix med en favorit bland swarovskifärger, padparadscha, som ligger någonstans emellan rosa och persika vilket gör det läcker som en exotisk frukt. Det är också en tacksam färg då den i princip passar till alla de vanligaste färgerna på smyckesdelar av metall, från silver till patinerad mässing. Just till denna mix lär nog guld eller silver dock passa bäst för att framhålla de ljusa, klara färgerna.

Transparent topas kan för övrigt bytas mot guld(plätering) för den som föredrar en lite mer "solid" gul färg.
Padparadscha är en mångsidig färg, som passar till många olika färger och årstider. För en höstversion kan de vårgröna pärlorna bytas mot murrigare nyanser som t ex olivine och khaki samt topas bytas mot exempelvis light colorado topaz, som är mer brun än gul, eller gulgröna lime. (Byter du gult mot bärnsten, chartreuse mot olivine och padparadscha mot fuchsia så får oktobers månadsmix.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails