måndag 11 februari 2013

Tävlingar och utmaningar: Februariutmaningar

Ny månad betyder nya utmaningar för pärlare och smyckestillverkare. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar (för andra under månaden aktuella utmaningar/tävlingar, se tidigare inlägg i kategorin Tävlingar och utmaningar). Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser. Numer finner du även några års- och veckoutmaningar utöver de månatliga i listan.

OBS! De flesta utmaningar håller på månaden ut eller avslutas upp till en vecka före månadsskiftet, men exakta datum kan variera -- några utmaningar har deadline i början eller mitten av månaden -- så läs regler och information noga för att inte missa din deadline. Ju fler utmaningar som läggs till listan, desto fler blir undantagen från regeln. Faktum är att de numer är så många att jag kommer att gå tillbaks och justera de utmaningar som har tidiga deadlines efterhand så återkom gärna och läs i mitten av månaden.

Se alla utmaningar efter brytningen.

~*~

52 pairs of earrings a year
Skaparen av denna flickrbaserade årslånga utmaning från 2012 där du ska tillverka ett par örhängen per vecka går vidare till nya utmaningar detta år, men lämnar öppet för andra att fortsätta även i år. Utmaningen hittar du här.


AJE Earring Challenge
Art Jewelry Elements blog har lanserat en ny utmaning för 2013, som går ut på att skapa ett par örhängen (med minst en handgjord komponent) per vecka under året. Deltagare anmäler sig för ett kvartal i taget och kan alltså delta hela året eller bara några månader. Läs mer om utmaningen på AJE:s blogg.


Art Bead Scene Blog
Tema för månadens art bead-utmaning är ovanstående tryck av Toshi Yoshida. Som vanligt finns här två deadlines att ha koll på: vill du delta i månadens blog tour måste du ha publicerat ditt bidrag senast 26/2 medan den siste är slutdatum för dig som bara vill delta i utmaningen och utlottningen av priser. Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead, köpt eller egentillverkad. Läs mer om utmaningen här.


Art Jewelry Magazine
Amerikanska Art Jewelry har utmaningar på sin facebooksida. Mer information finner du här.


Artbeads
Artbeads nya månadstävling fortsätter. Varje månad kan du ladda upp en bild på din senaste favoritkreation för en möjlighet att röstas fram av Artbeads fans och besökare som månadens Jewelry Design Star. Butiken beskriver utmaningen med orden: "This is a design challenge and is meant to celebrate jewelry designers worldwide and showcase the beautiful and inspirational designs they create."

Tävlingen är öppen för alla, amatörer som proffs, över 18 år. Du får delta med högst ett bidrag per månad. Vid omröstningen gäller en röst per person. Läs mer om tävlingen här.


Bead Barmy/Beads Unlimited
Aktuellt tema för dig som hoppas på en möjlighet att synas i läsarnas galleri på Beads Unlimiteds blogg är Vintage Style. Som vanligt kan du maila in ditt bidrag eller lägga upp det på butikens facebook wall. Sista dag att skicka in ditt bidrag är 17 februari. Läs mer om galleriutmaningen här.


Beadaholique
Månadens tema har i skrivande stund inte presenterats än. Som vanligt kommer butiken att välja ut finalister och sedan kommer två vinnare av presentkort -- en amerikansk och en internationell -- att väljas genom en öppen omröstning. Ytterligare nyhet i år är att även en editor's pick kommer att premieras. Läs mer om utmaningen här.


Brooch A Day/Brooch A Week
Ny årsutmaning för 2013 är Brooch A Day och Brooch A Week, som går ut på att skapa en brosch varje dag eller varje vecka under året. Mer information finner du på bloggen Etsy Metal.


B'Sue Boutiques
B'Sues utmaningar har flyttat till butikens facebookgrupp. Se mer information här (kräver inlogg).


Love My Art Jewelry
LMAJ börjar året med att göra om sina månadsutmaningar. Istället för temautmaningar eller fritt skapande så ligger fokus nu på en specifik teknik i en utmaning kallad Art Jewelry Boot Camp. Varje utmaning, som är två månader lång, fokuserar på en teknik som presenteras på bloggen i form av tutorial samt diskussioner och resurser för att utveckla den. Utmaningen ligger sedan i att lära sig tekniken och använda den på ett kreativt sätt. Första utmaningen drog igång 14 januari och pågår alltså fortfarande. Mer information finner du här.


Operation Tackle That Bead Stash
Månadens moodboard går i blått och brunt. Månadens twist, som inte är ett krav men väl kan löna sig, är trä.

Som vanligt får du här lov att delta med kreationer baserade på andras mönster så länge du anger designerns namn (gärna med länk). Bloggens fokus ligger på att använda pärlor man redan har hemma: inget krav för utmaningen, men det uppskattas. Pärlmakare kan delta med sina pärlor, inte bara färdiga alster. Bland de som deltar i utmaningen kommer en vinnare, som får ett pris från månadens sponsor, att lottas fram. Läs mer om utmaningen här.

OTTBS har även andra utmaningar på bloggen och facebooksidan, bl a Bead, Book and Bounce som handlar om att göra projekt från en gemensamt utvald bok (just nu Beaded Fantasies).


Rio Grande
Rio Grande har en återkommande What are You Working on Now Contest där du kan visa upp vad du just nu arbetar med för projekt för en chans att vinna ett mindre presentkort i butiken och synas i deras blogg. Läs mer om det här.


Vintaj
Vintajs månadsutmaningar ligger som vanligt lite annorlunda än övriga med deadline första fredagen i varje månad (just nu sista fredagen i månaden pga av datumförskjutningen). Därför är det marsutmaningen, med deadline 1/3, som är aktuell just nu.

Temat för månadens utmaning är Morning Mist. Som vanligt kan du delta med såväl smycken som mixed media, bara det innehåller produkter från Vintaj. En vinnare röstas fram av allmänheten, som vinner vintajprodukter och en plats i årsfinalen, och även en editor's pick utses, som får en mindre vinst. Läs mer om utmaningarna här.

Kika även på bloggen då inspirationsbilder och -projekt kommer att publiceras under månadens gång.


Year of Jewelry 2013
Year of Jewelry (YOJ) verkar vara i gång även i år. Information finns på denna Facebooksida (hoppas jag: man måste logga in så jag, som saknar FB-konto, kan inte se något). YOJ 2012 kan du läsa om här.Känner du till fler månadsutmaningar för pärlare och smyckestillverkare? Tipsa gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails