onsdag 13 februari 2013

Shoppingtips/Inspiration: NeonfärgerSpacer 2 loops Love 42x14mm Yellow Fluo x1Polaris Round 16mm Fluo Blue x1Embroidery thread DMC Mouliné Effet Lumière Neon green (990) x8m
Swarovski 5810 Pearls 12mm Neon Pink Pearl x4Nylon Rattail cord 2,5mm gradient fluo x5mBraided nylon thread 1.1mm Yellow Fluo x1m
Förra året började neonfärgerna poppa upp på allvar, bl a med Swarovskis oväntade släpp av neonpärlor för höst- och vintersäsongen 2013/2014 (vilka följdes upp av röda och gröna neonpärlor senare) och sommarens färgstarka neonsmycken, som bl a omfattade de här på bloggen nämnda handmålade strassmyckena.

För dig som vill utöka pärlgömmorna med färgstarka neonpärlor så finns det flera butiker värda att kika in hos, både för shopping och inspiration. Några butiker med ett inspirerande utbud att börja med är:

 • Fru Pärla (runda druks, spikes, tiles, SuperDuo, daggers, Swarovski, rattail, gummislang, regaliz gummirem)
 • Perles & Co (Swarovski, band, DMC brodergarn, paracord, elastisk tråd och glascabbe samt, om du söker på fluo istället för neon, Polarispärlor, nylonsnodd, läderrem, plastslang, akrylkomponenter och soutache)
 • Panduro Hobby (strasskedja, nylontråd, akrylpärlor, gummirem samt pysselmaterial som garn, tyll och färger. Obs! Kedja hittar du här)
 • Bello Modo (Swarovski, seed beads och lucite -- luminous Delicas på ingång)
 • The Ring Lord (motringar, tags, scales, lås och gummiringar/o-ringar i starka färger)
 • Lima Beads (shell pearls, hampasnöre, bambusnöre, glitter)

Med undantag för den sista butiken så går länkarna direkt till sökresultatet för neon (med ytterligare direktlänkar till alternativa sökord inom paranteserna i förekommande fall). Det finns förstås än fler pärlor som går i neon eller neonlika starka färger, men som är svårare att hitta då de inte innehåller ordet neon eller fluo/fluorescent -- se t ex färgpaletten här. T ex har jag ovan inte gjort sökningar på luminous, som är ett ord bl a de japanska seed beadtillverkarna använder sig av för neonfärger. Så begränsa inte sökningen bara till ett eller två ord om du är på jakt efter chockrosa/hot pink och fluoroscerande gröna pärlor. Det finns många starka färger, som passar tillsammans med de "rena neonfärgerna".

Projekt och inspiration, slutligen, finner du hos bl a Panduro Hobby, Create Your Style/Swarovski (pdf-fil), Fire Mountain Gems (se även trendspanings- och inspirationsartikeln L. A. Neon) och Fusion Beads (paletten Bright Side of Life och projekten Mega Watt Bracelet, Blue Iris Necklace, Hint of Neon Necklace och Pink Happy Thoughts).
 
Har du fler bra tips på butiker med ett inspirerande utbud av pärlor och/eller smyckesmaterial i neonfärger? Eller ett bra ställe att gå för inspiration till smycken/pärlarbeten i neon? Tipsa gärna nedan!


Foton: Perles & Co

2 kommentarer:

 1. Det finns också självlysande neonpärlor på marknaden. Alltså sådana som laddas upp med dagsljus. Har nyligen sett sådana i flera butiker, minns tyvärr inte var. Bl a tjeckiska självlysande glaspärlor. Irina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Jag såg att Estrelas (eller Estrella -- de har olika stavning på sin engelskspråkiga hemsida) neonpärlor tydligen var "UV active" och ska lysa i uv-ljus. Men inte alla butiker jag sett de pärlorna i -- eller vad jag tror är de pärlorna -- nämner detta. Tror det var i etsybutiken Beads of Bohemia jag såg det först. http://www.estrella-es.com/loose-beads-novelties6.php

   Tänkt inte så långt som att nämna det tidigare bloggilnägget om självlysande pärlor. Visserligen är de flesta av dem inte så "neoniga", men där kanske vara några material som är både neonfärgade och självlysande.

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails