tisdag 19 februari 2013

Projekt: Smycken med vindsnurrorpurple_grey


Denna enkla på en kvadrat baserade form, som används för att göra vindsnurror (och för den delen wienerbröd), är både kul och lätt att göra. Beroende på material kan formen skapas av alla oavsett ålder. Och vad gäller just material så är det en form som lämpar sig till allt från papper, filt och skinn till lera (silver, polymer osv) och tunn metallplåt.

Det finns ett antal gratis smyckesprojekt på nätet som använder sig av denna lekfulla snurra. Vanligaste materialet är filt eller tyg, som i Mokomos brosch, The Mother Huddles hårspännen, Paper & Stitchs hårkam, Neros brosch och Sugar Bee Crafts hårspännen. Notera hur vissa, som i fotot ovan, använder sig av två olikfärgade eller -mönstrade tyger för extra effekt. Med t ex papper eller metall kan du på liknande vis använda dig av material med olika färg/mönster på fram- och baksidan.

Andra material inkluderar papper som i Spoonfuls barnringar, polymerlera som i Maria Just Do Its ringar, och läskburkar/aluminiumplåt som i Cut Out + Keeps hängen.


Earrings "Pinwheel"


Tips: Tycker du snurrorna är för tråkiga så kan du även lägga två stycken ovanpå varandra, som i örhängena ovan, "fläta ihop" två snurror, variera formen på vingarna, dekorera mitten på snurran med pärlor eller variera antalet vingar (obs! Denna modell består av "lösa" vingar). Eller varför inte en kombination av det, som hos Heather Bailey. Intressanta variationer på grundformen finner du även här. Notera att ingen av länkarna går till smyckesprojekt, utan till större snurror och är här mer tänkta som allmän inspiration.


Foton: (överst) Ariane Colenbrander, CC BY-NC-ND 2.0, respektive (ovan) Isabel Keller, CC BY-NC-SA 2.0 [via Flickr.com]

1 kommentar:

  1. å tack för tipset nu vet kag vad helgens projekt kommer bli.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails