onsdag 6 februari 2013

Projekt: Drusimitationer
Drus (eng. druse eller druzy) är enligt Nationalencyklopedin ett "aggregat av kristaller (mineral) på ett gemensamt underlag". Dessa spännande stenar används bl a i smycken och drus är ett material som är värt att skriva mer om här på bloggen i framtiden. Just idag ligger dock fokus in på äkta druser utan på att skapa sina egna imitationer av druser.

Ovan ser du en bild från Akis Faux Druzy Necklace tutorial. Hon skapar drushängen med hjälp av glaskross och metallicfärg. Hon använder sig av decoupagelim och nagellack, men du kan också använda dig av andra, starkare lim och andra typer av färg -- så länge de passar på glatta ytor som glas. Notera hur hon använder sig av flera nyanser för att skapa spännande och naturtrogna ytor.

Beadaholique använder sig av epoxikitt och kristallstenar för att skapa deras version av imiterade druser i How to Make a Faux Druzy Ring. Se även Wisdom of the Ages Pendant Necklace. Något liknande hittar du hos Thanks I Made It, som använder sig av kristallpärlor istället för chatons och lim istället för kitt/lera.

Hos Polymer Clay Tutor kan du lära dig att göra duser i polymerlera.

Ett annat enkelt sätt att skapa drusimitationer, om än inte lika uttrycksfulla som de ovan, är att helt enkelt använda sig av glitter som hos Dismount Creative.Foto: Aki Altuna/Minter Strawberry, CC BY-NC-ND 3.0

1 kommentar:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails