fredag 22 februari 2013

Månadens pärlmix: Februari


Månadens "pärlpalett" har låtit vänta på sig. Det är alltså inte så att paletterna försvunnit från bloggen, utan andra omständigheter som bidragit till den sena publiceringen.

Denna gång går färgmixen i dova, vintriga färger. En palett i kalla toner för alla som gillar jordiga nyanser eller nedtonade färger -- och inte har något emot att jobba med kalla färger i februarikylan.

Om du vill arbeta med en palett som denna är det dock viktig att minnas att storleken har betydelse: både frosted opal apollo gold (Toho Hybrid) och luster stone grey varierar i nyans beroende på pärlans storlek. Här upplevs de som mörkare och med en dragning åt lila, som du inte ser på samma sätt i lite större pärlor i samma nyanser. Nedan kan du se vad som händer om man lägger till 6 mm luster stone grey fire-polished (mitten) brevid 4 mm fp i samma nyans (nedre högra hörnet).

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails