tisdag 22 januari 2013

Teknik: Att göra hål i plastDet finns flera sätt att göra hål i plast. Tunn plast, som ej uppvärmd krymplast, kan perforeras med en vass nål, håltång eller hålslag/papperspunsar. Tjockare och hårdare plast kräver borr -- borrstål kan ibland ha information om att de är anpassade till plast -- eller en enkel specialare för de som inte har en hand- eller elborr tillgänglig: hetta upp en stålpinne, t ex strumpsticka eller dylikt, och låt den smälta sin väg genom plasten. Instruktioner till detta finner du hos bl a Mich L. in L.A och ThriftyFun.

Mer information om att borra i plast hittar du bl a härObs! Om du borrar med en elektrisk borr i plast, speciellt tjockare plaststycken, så är det viktigt att inte borra för fort eftersom friktionen kan få plasten att smälta fast på borren.

Stora hål kan sågas ut. Det finns sågklingor speciellt anpassade till plast -- se förpackningarna för att hitta rätt eller fråga i butik vad de rekommenderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails