torsdag 6 december 2012

Teknik: Pärlbroderi med pärlhattar
Pärlhattar används för att rama in eller smycka pärlor. Vanligtvis används de i trädda och länkade smycken, men de kan även användas för att rama in pärlor i pärlbroderi. Då används med fördel utstansade pärlhattar, som är mycket tunnare än gjutna smyckesdelar och därmed inte så tunga.

När pärlhattar används i broderi så fästs oftast hatten först med ett par stygn och sedan sys pärlan fast i den. Med små pärlor och pärlhattar kan de sys i ett stygn. Instruktioner finner du bl a online hos Naergi och i böcker som A-Z of Bead Embroidery.

Pärlhattar kan också vändas på andra hållet så att utsidan syns utåt, som hos Sempstress.

Vissa pärlhattar är också fina i sig och kan användas som utsmyckning på egen hand snarare än som inramning åt pärlor. På fotot ovan ser du ett bra exempel på detta med en stor (12 mm) blomformad pärlhatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails