Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 19 december 2012

Referens: Kedjetyper







Det finns en mängd olika sorters smyckeskedjor att välja mellan och nästan varje kedja har sitt eget namn. Ja, ibland kan en och samma kedja ha flera olika namn. Och vissa kedjor, som figaro, kan ha flera olika varianter.

Vill du lära dig de engelska namnen på olika kedjor så hitter du en välillustrerad, lång ordlista hos Big Bead Little Bead. Svenska listor är inte så vanliga (vet du en bra, tipsa gärna!). Ett tips är att helt enkelt kika hos butiker, som har ett brett utbud av kedjor. Se t ex Drakens Pärla, Sargenta (produktkatalog del 1), Guldhuset och Pearlized.

Kedjetyper värda att lära sig inkluderar ärtlänk (rolo), pansarlänk, platt pansar, veneziakedja, ormlänk, mor och barn (figaro), kulkedja, strasskedja, ankarkedja och cordell. Andra kedjetyper som du kan finna hos guldsmederna är bismarck, x-länk och singaporekedja. Notera att man på svenska ibland talar om länk och ibland om kedja. För vissa typer av kedja används vanligtvis endast ett av de två, men ibland kan du finna t ex ankarlänk och ankarkedja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails