onsdag 5 december 2012

Nyhet: Rizo -- ny pärlform
Det har kommit ett par nya tjeckiska glaspärlformer det senaste året i form av spikes och gumdrops. Nu kommer ännu en pärla, designad kanske främst för seedbeaders men som passar i allt från trädda smycken till chain maille också (som i mitt armband ovan).

Om du gillar tjeckiska pressglaspärlor och speciellt "hängande" pärlor som daggers och droppar så kanske rizo är något för dig. Pärlformen, som kan beskrivas som en toppborrad riskornsformad pärla, är framtagen av Sabine Lippert och Hynek Strnad från tjeckiska All-Beads just för att fylla gapet mellan droppar och daggers. Till skillnad från de mer utsträckta droppärlor som redan finns så är rizo jämntjock och mycket mindre. Pärlan tillverkas i flera olika färger och finishar.

Den nya pärlformen kommer att finnas i några utvalda butiker från mitten av december. En lista över butiker samt mer information om pärlan finner du på Sabine Lipperts blogg Try-to-bead. Hon har även utlovat att visa några av hennes egna smycken och pärlarbeten gjorda med den nya pärlan på bloggen de närmaste dagarna.

 UPPDATERING: Pärlorna finner du nu även i Sverige hos Fru Pärla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails