måndag 3 december 2012

Noterat: Baroque ny pärleffekt från Miyuki

Dagens "nyhet" har nästan en månad på nacken vid det här laget, men för alla er som inte redan läst om det kan det fortfarande ha nyhetsvärde.

I början av november presenterade Miyuki sin nyaste färgeffekt, en speciell pärlimitation som kallas baroque. Finishen påminner om en vanlig pearl coating, men har en unik ojämn ytstruktur. Miyuki själv säger om den att det är en "crepy and rugged texture which reflects the light softly and it suits perfectly to the elegant accessories."

Effekten tillverkas i sju olika färger på stora seed beads (strl 5/0 och 6/0) samt i tillverkarens abs-plastbaserad "shrink pearls". De senare pärlorna, som påminner om gammeldags pärlimitationer, tillverkas i 8, 10 och 12 mm.

Läs mer om de nya pärlorna på Miyukis pärlhemsida. Där kan du även finna exempel på smycken tillverkade med dessa nya pärlor.


Foto: Miyuki Co., ltd.

1 kommentar:

  1. Så vackert! Precis sådana här seeds har jag saknat. (Skulle ha saknat, om jag hade vetat om att det är möjligt att göra en sådan yrbehandling). Nyhetsvärdet var enormt för min del. Milka

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails