tisdag 4 september 2012

Pärltillverkning: Patinerade metallmålade pärlor
Gillar du den patinerade stilen på pärlor, men vill inte använda dig av metallpärlor, så kanske Maycos project Magic Metallics Beads är något för dig. Här används pärlor i biskviporslin, vilka bestryks med akrylfärger, som innehåller riktiga metallpartiklar. Färgen behandlas sedan delvis med en patineringsvätska, som reagerar med metallpartiklarna och skapar en äkta patina: ärg på koppar- och bronsfärg eller rost på järnfärg.

Färgen kan för övrigt, precis som andra akrylfärger, användas på en rad andra material, t ex trä som på bilden här. Metallfärgerna, speciellt den mörka bronsfärgen som syns på träpärlan ovan, är även snygga som de är, utan patinering.


PS! Just Magic Metallics säljs bl a av Kreatima i Sverige. I pärlvärlden har även ett annat märke blivit populärt, nämligen Christi Friesens serie Swellegant.

2 kommentarer:

 1. Bra! Nu behöver jag inte beställa Swellegant som jag tycker verkar intressant att testa. Pärlan på bilden är otroligt vacker. Irina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är den fin? Vi var helt inställda på att patinera färgerna (stålfärgen är t ex tråkgrå), men när vi såg hur fin den mörka bronsfärgen var ändrade vi oss.

   Fördelen med Swellegant (som f ö kommer från Sculpt Nouveau från början) är kanske att det är ett bredare sortiment med färg, patina och dye-oxides. Men Magic Metallics är som sagt också ett bra ställe att börja och kanske enklare att finna här i Sverige.

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails