onsdag 5 september 2012

Nyhet: Swarovski Innovations Fall 2013/Winter 2014
Swarovski Elements har traditionsenligt presenterat sina nyheter för nästa höst- och vintersäsong alldeles nyligen. En fullständig presentation av nyheterna finner du bl a på swarovskisajten Create Your Style. Som vanligt kommer det att dröja ett tag innan de nya swarrisarna finns i butik.

Den mest intressanta nyheten är som vanligt de nya färgerna. Denna gång ligger fokus på svala nyanser med transparenta Light Turquoise, kristalleffekten Crystal Blue Shade samt pärlimitationer i Crystal Grey Pearl. Som kontrast presenteras också sommarens populära neonpärlor i släppet. (Bl. a. Artbeads nämner även en pre-lauch av två neonfärger för sommaren 2015, Neon Green och Neon Red.)

Formmässigt så hittar vi flera nyheter, bl a ett nyckelformat hänge inspirerat av Yoko Ono, en ny serie vid namn Pure Leaf Family, go-goformade Victory Pendant, Mini Beads och ett breddat sortiment av storhåliga ormlänkspärlor/berlockpärlor (BeCharmed), som omfattar både kristall och pärlimitation. Intressant är även 1480 chaton cabochon, som har en facetterad paviljong och slät cabochonslipad krona och kommer med antingen skinande eller matt yta. Swarovski lanserar även en ny slipning, Xirius, som beskrivs som komplex och ädelstensliknande

Inspirationen för säsongen är globaliseringstrenden och mottrenden "glocalization" (globalisering + lokalt), som handlar om att hylla det egna nationella arvet och lokala traditioner. Det kanske låter som något vi hört förut, men trendspanarna har utnämnt detta till nästa års tydliga trend i världen. I Swarovskis fall innebär detta att skapa något internationellt, som samtidigt inspirerats av Österrikes "folkloric charm and picturesque scenery".

För bilder och kompletterande information, se Create Your Style.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails