måndag 17 september 2012

Noterat: Underbara agatkaméer

Amerikanska Rio Grande presenterade nyligen en ny serie tyska agatkaméer som bara måste ses. Detta är äkta kaméer (eng. cameos), skurna ur sten, och inte de billiga plastovaler som du hittar i många pärlbutiker. Priset är därför också därefter, men även om du inte har råd med en agatkamé så är de här riktigt ögongodis värt att kika på.

Kaméerna är skapade efter konstverk av Alphonse Mucha och Erwin Pauly, den senare en förnyare av kamékonsten och vars verk nu ingår i en serie designad av hans son. Här finns flera klassiskt ovala kaméer, men även andra former som romber, navetter, fyrkanter, trianglar och cirklar. Ja, några motiv går även utanför de enkla geometriska formerna. Den vanligaste bakgrundsfärgen är blåsvart, men här finns även rödorange och ljusgröna varianter.

Du finner alla agater i signatureserien här.

3 kommentarer:

 1. Otroligt vackra. Törs knappt titta på priset. Irina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, priset är en historia för sig... Förståeligt självklart, men tanke på material, arbete osv, men lite väl högt för min budget i alla fall. (Man måste vara inloggad för att se det, men för vissa är det kanske lika bra. Man får sitta och sukta över dem istället.)

   Radera
  2. Hoppas bara att hantverksskickligheten inte försvinner i Neapel och Tyskland nu när kineserna tillverkar det mesta. Det vore so fruktansvärt synd. Irina

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails