måndag 3 september 2012

Månadens pärlmix: September
Månadens pärlmix är en analog färgkombination i dämpade rosa och lila toner, som passar till eleganta och sofistikerade smycken. Valet av pärlor -- Swarovski -- bidrar också till den lite lyxiga känslan.

Satin är en perfekt finish för dig som gillar lite nedtonade färger och vintagekänsla. Satin är en hematitgrå finish och just mörkgrå färger skulle passa bra till mixen, antingen i form av ytterligare pärlor eller i form av smyckesdelar i t ex gunmetal eller svartoxiderat silver. Vill du använda seeds kan ett tips vara att leta efter black diamond (eller transparent grey/gray) med någon typ av colour-lining, t ex magenta-lined black diamond.

För den som vill ljusa upp mixen eller bara få lite mer färg i den kan antikguld/oxiderad mässing och sandnyanser vara ett alternativ (ett annat är murriga gröna nyanser, som oliv och salvia, eller denim-/montanablått). Nedan ser du ett exempel med ett lås i "antikguld" och hex cuts i sand-lined crystal.
4 kommentarer:

 1. Lite oliv till de här färgerna och det blir perfekt! Nix, nu ska jag försöka utmana mig själv och inte välja det som känns naturligt då det är en kombination jag älskar. Får se vad jag kan hitta på. Vackra mixar, ju mer jag tittar på nr två, desto mer tilltalas jag av den. Först kände jag mig inte så säker på vad jag kände för det sandiga inslaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lila och olivgrön är en av mina favoritkombinationer -- och anledningen till att jag valde sand istället i den andra bilden. Precis som du säger är grönt oftast det första man tänker på när man vill ha ett komplement till lila. Och de sandfärgade pärlorna kom till för att jag ville testa något annat. (Dessutom kommer det snart en lila och grön mix så lite variation får jag allt försöka skapa...)

   Hade inte min kamera gått sönder hade jag nog lagt upp bilder på mixen med grått respektive montanblått också för att få lite mer att jämföra med.

   Radera
 2. Black diamond seeds med olika color linings är otroligt vackra. Har inte sett de gråa varianterna som du föreslår, men black diamond seeds hör till mina favoriter. Föreställer mig ett litet inslag av Montana blue till mixen.Ett smycke att bära till jeans? Måste äntligen skaffa montanablå pärlor. Visst påminner månadens färgmix om Maneki-älvan, särskilt om man lägger till lite murrigt grönt?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag får anledning att återkomma till det så blir det nog med black diamond colour-lined för som du säger är de så fina att de är värda att tipsa om för de som inte sett dem. Brons- och kopparlining är också tjusig på den färgen. Vet inte om jag någonsin visade en bild på en annan favorit, frosted bronze-lined black diamond, här eller bara på mina andra blogg.

   Även om tanken är att försöka variera mig så kommer det nog att komma fler mixar med färger inspirerade av älvan (egentligen är det ju tvärtom: mina favoritfärger inspirerade mig att använda älvan). Det är svårt att släppa sina favvofärger. Mer lila blir det självklart i novembermixen. ;-)

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails