söndag 8 juli 2012

Månadens pärlmix: Juli (del 1)Juli kom fortare än tänkt så månadens färgpalett blev lite sen. Det kommer också att bli veckovisa små paletter under sommaren så nästa palett kommer redan i början av nästa vecka.

Denna månads palett är inspirerade av soligt väder och söta glassar: en glansig, pastellvariant av somriga retrokombon rött-ljusblått-vitt. Alla tre färgerna är ljusa och i någon grad "mjölkiga", men de har ändå hög glans tack vare facetterna och lusterfinishen. De rosa pärlorna ser kanske lite fuchsiafärgade ut, men är ganska ljust rosenrosa.

Kombon passar bra att använda som ovan med färgerna indelade i "block", men de kan också blandas som nedan.Som med de flesta trefärgskombinationer kan man skapa olika intryck genom att variera proportionerna mellan färgerna: på bildenrna ovan är det ungefär en tredjedel av varje färg, men många gånger låter man en färg dominera och de övriga utgöra stora eller små accenter. Bara en liten variation i proportionerna kan göra skillnad.Testa också att ta bort en av färgerna (helt och hållet eller bara nästan helt.


1 kommentar:

  1. En vacker kombination av somriga färger, precis i min smak. Jag tycker om Swarovskis opalkristaller. Den opaliserande ytan gör att kristallerna blir lite mer diskreta och därigenom mer användbara i smycken som inte ska bäras på Nobelfesten eller röda mattan i Hollywood. Den beige kristallen med lusterfinish är mycket elegant och färgen är ny för mig. Den här mixen kom mitt i ösregnet, när sol och glasstrutar känns ganska fjärran. Läge för lite lek med pärlor!

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails