Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 23 mars 2012

Projekt: Pärla med petal beads



Petal beads är ett vanligt namn på de små, krökta tjeckiska glaspärlor, som du kan se på bilden ovan. De används inte minst till blommor och ibland som blad, men som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna för hur du kan använda dem.

Det enklaste är förstås att bara trä pärlorna och låta formen i sig skapa en intressant design, som i Artist's Retreat Bracelet och Let's Be Green Bracelet.

Ett gratis blommönster med petal beads finner du hos Janie's Beads (se även variationen här). Blommor på japanska finner du i detta halsband, ytterligare ett halsband, denna ring, denna hårklämma samt dessa halsbandsfokaler.

1beadweaver har ett betalmönster och kit med petal beadblommor: Flower Petal Necklace (kiten finns här). Denna design ändrar verkligen karaktär så kika gärna även i hennes etsybutik där hon har foton på halsbandet i två olika färgställningar.

Vill du inte skapa blommor och blad så har Veszuszi ett spännande projekt à la pärlade pärlor: Fanfan la tulipe.

Ett lite ovanligare sätt att använda pärlor finner du i Artbeads Sigrid Paper Doll där de används som händer (vantar?).


Fotnot: Notera att denna pärlform finns i två storlekar där den lite större kan vara svårare att få tag på, men är den som används i vissa projekt, inte minst japanska.

1 kommentar:

  1. Det här är en pärlform som passade särskilt bra att presentera nu när våren är här. Igår kväll grävde jag fram mina söta ljusrosa petal beads som ska bli till körsbärsblom. Det häftiga tulpaninspirerade hänget visar att pärlorna inte bara passar till naturtrogna blommor.Anna

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails