Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 12 mars 2012

Projekt: Halsband i pärlsömnad och barbolabroderi




Reliefbroderi -- eller stumpwork som det kallas på engelska -- är en typ av tredimensionellt broderi där man antingen syr över vadderade former eller broderar delar, förstärkta med metalltråd, som sedan monteras på bakgrundstyget. Vanliga motiv är blommor (där varje blomblad broderas för sig), bär och insekter. Det finns en variant av reliefbroderi, som skiljer sig från stumpwork genom att metalltråd inte används för att forma de broderade delarna. Denna teknik kallas barbola och lär ursprungligen komma från Tibet.

Hos Australian Needle Arts finner du inte mindre än nio, av Bets Maas designade, halsbandskit som kombinerar pärlsömnad med barbola: själva halsbandskedjorna sys i herringbone och på dem monteras sedan de broderade blommorna eller fjärilarna. Blomstren omfattar allt från rosor och violer till tempelblommor (även känd som frangipani eller plumeria) och julstjärnor. Klicka här för att se dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails