onsdag 12 oktober 2011

Projekt: Silhuettsmycken

Att göra silhuetter av sina nära och kära är en gammal tradition, som började i en tid då man inte bara kunde ta fram en kamera för att föreviga vänner och familj -- och att få sitt porträtt målat eller skulpterat var förbehållet de rika. Smycken med silhuettmotiv kan bli personliga gåvor med avbildningar av t ex barn eller barnbarn i profil, men du kan också göra silhuetter från gamla foton och bilder. De behöver inte ens vara av ansikten utan du kan likväl inspireras av traditionella silhuettklipp.

Instruktioner och projekt hittar du hos bl a Vintaj (se även detta blogginlägg), Ornamentea, Life as a Thrifter, Trey and Lucy och Less-Than-Perfect Life of Bliss. För fler tips på hur du skapar silhuetterna (samt inspiration), se även The Beading Gem's Journal.

Det finns även andra typer av silhuettsmyckesdelar där motiven sågas, skärs eller klipps ut. PluckyMomo och Tuesday Treats har instruktioner till projekt som använder sig av profiler på samma sätt som projekten ovan. (För exempel på utskurna silhuetter, som inte är av ansikten/huvuden, se exempelvis Smycken av krympplast samt sajten Whip Up. Det finns även företag som kan göra laserskurna hängen och berlocker på beställning om du vill ha smyckesdelar i egen design, men inte kan eller vill skära ut dem själv.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails