onsdag 19 oktober 2011

Övrigt: Resa med pärlor

Ska du ta med dig pärlor, smyckesmaterial och verktyg på en resa? I så fall kan du få några tips på vad du bör tänka på i artiklar som Tips for Traveling with Your Beads, Tips and Tricks Tuesday: Traveling with Beads, Traveling with Beads, Perfect Plane Projects samt Helen's Tips on Packing Jewelry Tools for Travels. Flera tips hittar du även på Smyckestillverkning iFokus. Se även Pärlförvaring, även om det främst handlar om stationär förvaring av material och verktyg.

För vissa kan just resor vara en stund för egentid då de får just tid att pärla, som de kanske annars saknar. Att ta med sig ett litet egenkomponerat kit för ett enkelt projekt är ett av tipsen i artiklen Make Time to Bead. Du kan ha kit beredda så de går snabbt att plocka upp även vid en oförberedd resa eller utflykt.

Exakt vad som känns som lagom projekt att ta med på resan kan bero på flera faktorer: vart resan går, om du vill pärla under resans gång eller enbart när du är framme, hur länge du ska vara borta samt vad du gillar att arbeta med. Vill du pärla medan du reser kan en bra tips vara att undvika småpärlor som lätt spills ut. Ett populärt alternativ är pärlvirkning eller -stickning eftersom du då kan trä upp pärlorna i förväg och du slipper vara rädd av spilla pärlor på exempelvis tåget eller flyget. Smyckesprojekt som inte kräver mycket pärlor kan också vara på under resans gång, t ex att fläta eller knyta läderband.

Suzan Cooper har skrivit en bok med tema småprojekt som passar på resa. Den heter Have Beads, Will Travel.

Det största felet man riskerar göra är kanske att man packar för mycket. Det är inte säkert du får så mycket tid att pärla som du tror och då är det onödigt att släpa på för mycket material, som är tungt och tar upp plats. Om du vill pärla vid resans slutmål -- och har tid att shoppa -- fundera gärna på vad det finns för möjligheter att köpa visst material på plats så du inte behöver ta med det hemifrån.


PS! När vi ändå är inne på ämnet resor: du vet väl att det finns flera "pärlmuséer" runt om i världen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails