fredag 21 oktober 2011

Nyhet: The Magic FindingThe Magic Finding är en ny mångsidig smyckesdel som kan användas till flera olika saker. Först och främst fungerar den som en rundad klämpärla/avslut för en- eller flerradiga smycken, men även som en divider (hålla samman rader på lagom avstånd från varandra) och till upphängningsöglor.

Till utseendet ser denna lilla smyckesdel ut som en klämtub med sju små invändiga rör, som du kan trä smyckesvajer, hattpinnar, öglepinnar, metalltråd eller en s k Omega Insert (ögla) genom. Tuben säkras precis som en klämtub genom att pressas samman med en speciell tång, Magic Finding Pliers, som påminner lite om en Magical Crimper och ger en liknande rundad form till smyckesdelen.

Just nu finns delarna i sterling silver och gold-filled, men företaget arbetar med att försöka ta fram och erbjuda dem erbjuda dem även i koppar och mässing (samt troligtvis även en silverfärgad variant) inom en nära framtid.
Du kan läsa mer om denna intressanta innovation och hur den kan användas på The Magic Findings hemsida. Produkterna säljs via bl a amerikanska pärlbutikerna Monster Slayer och Artbeads. Även Rio Grande och Fire Mountain Gems ska enligt tillverkaren vara på väg att ta in produkterna.


Foton © Themagicfinding.com, här använt med vänligt tillstånd.

1 kommentar:

  1. Hej Maneki! Tack
    för tipset. Läser både den här och din engelskspråkiga blogg med stort intresse. Har problem med att surfa pga sjukdom. Tack vare dina bloggar kan jag enkelt läsa om intressanta saker som sker i pärlvärlden utan att behöva surfa runt. Du vet dessutom vad alla grejorna heter på svenska.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails