onsdag 17 augusti 2011

Projekt och mönster: Tim Holtz lager-på-lager collagehängen


sin blogg beskriver Tim Holtz -- för er som inte arbetar med papper, scrapbooking eller mixed media så kanske namnet är obekant, men inom nämnda områden är det ett stort namn -- hur du kan göra collagehängen genom att arbeta med lager av papper, kartong, metall och s k transparencies. Hur du tillverkar egna transparencies beskrivs också -- en teknik som kan vara användbar även i andra smycken. I princip innebär det att fånga en bild på tejp och sedan tvätta bort pappret den satt på.

Bland teknikerna som används finns antikbehandling av plasthängena med alkoholbaserat bläck, embossing (ger en "etsat glaseffekt") och antikbehandling av papperskanter för att skapa spännande effekter på collagehängena. Notera att hängena som används är Holtz fragments av akryl, inte glas. Men många av teknikerna skulle troligen fungera minst lika bra på glashängen/glass tiles.

Alla instruktioner hittar du här.


Foto © Tim Holtz, här använt med vänligt tillstånd..

1 kommentar:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails